Georgi Malchev

Georgi Malchev

Георги Малчев

Управляващ съдружник Xplora и Xplora Academy

eMBA, CPIM

PhD Candidate

Георги Малчев има над четвърт век бизнес и маркетинг опит – като основател на компании, като мениджър и директор, като член на съвета на директорите. В момента е управляващ съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг xplora.bg. Клиенти на Xplora за целия си дигитален маркетинг са над 120 водещи български и мултинационални компании, от бързооборотни стоки през индустриални продукти до финансови услуги. Услугите покриват от стратегия, през планиране и управление на рекламни кампании в Google, Meta, Linkedin, Youtube и други, до създаване на уникално съдържание.

Преподава маркетинг, комуникации и реклама в Нов Български Университет, както и дигитален маркетинг в eMBA програмата на AUBG, както и на магистри дигитален маркетинг в УНСС и МВБУ.

Сертифициран управленски консултант и сертифициран за управление на операциите. Завършил е executive MBA към Американския университет. Член на Управителния съвет на IAB Bulgaria от 2016 г. до 2021 г.

Георги води и свой блог https://malchev.net, който представя приложими принципи и подходи, както и много конкретни примери – както за бизнеса, така и за личния живот. Блогът спечели наградата на публиката за личен блог на Сайт на годината през 2019 и е сред водещите резултати в търсещите машини на тема навици, личностен профил, какво е да си лидер, положителни емоции и други.

Георги води и Linkedin Newsletter на тема маркетинг, в който представя ключови маркетинг, но подценени или не толкова популярни, концепции и подходи с много разбираеми примери и следващи стъпки за прилагане. https://www.linkedin.com/newsletters/xplore-marketing–malchev-6888386690260512768/

https://bg.linkedin.com/in/georgimalchev