Джон Пеллиттери, Ph.D.

Доц. Д-р Джон Пеллиттери

Съосновател и бивш президент на Международното общество за емоционална интелигентност (International Society for Emotional Intelligence, ISEI, New York, USA, www.emotionalintelligencesociety.org)

Директор на програмата ISEI Urban Initiative.

 

Биография

Д-р Пеллиттери притежава докторска степен по Консултативна психология от Нюйоркския университет, както и магистърска степен от Учителския колеж на Колумбийския университет.

Той има над 30-годишен опит в клинични и образователни условия.

Д-р Пеллиттери е президент и съосновател на Международното общество за емоционална интелигентност (ISEI), образователна организация с нестопанска цел, която насърчава глобалното развитие на теорията на емоционалната интелигентност, научните изследвания и професионалната практика. Той е разработил програми за професионална сертификация чрез Института за обучение на ISEI и е провел международни семинари и презентации в много страни.

Д-р Пеллиттери също е съдиректор на програмата ISEI Urban Initiative, която прилага EI за решаване на проблемите на градската общност и е работил с младежи в Браунсвил, Бруклин, както и е обучавал служители в полицейското управление в Ню Йорк. Той е сертифициран треньор в теста за емоционална интелигентност Майер-Саловей-Карузо (MSCEIT).

Д-р Пеллиттери е публикувал няколко изследвания, които се фокусират върху EI като свързана с адаптивни личностни фактори, клинични / образователни условия и творчески изкуства. Той е главен редактор на книгата “Емоционално интелигентно училищно консултиране(Erlbaum, 2006) и автор на “Емоционални процеси в музикалната терапия” (Barcelona Press, 2009).

Като доцент и бивш координатор на магистърските програми по консултиране в Куинс Колидж, Градски университет в Ню Йорк, той обучава специалисти в училищните и психично-здравни сфери. Като лицензиран психолог и лицензиран творчески терапевт в щата Ню Йорк, той осигурява психотерапия, консултация и клинично наблюдение.