Neda Zareva, Ph.D

Neda Zareva, Ph.D.

Неда Зарева, Ph.D

Сертифициран професионален коуч към Erickson International, сертифициран практик по емоционална интелигентност към Genos International

ЗА ПРОЯВАТА

Пърформанса на книгата „Седем гласа от тъмното“ разказва за човешкото пътуване навътре в себе си, в нашето лично Тъмно, където живеят различните прояви на собственото ни АЗ. Основната цел на романа е да провокира читателя да се осмели да поеме това пътуване. Представянето е атрактивно, с видео, с игри на роли и включване на аудиторията в преживяванията на героя.

Тъмното е метафора на страха ни от самите себе си. Страх, който цял живот старателно игнорираме; правим се, че не е там, че не съществува. Същевременно то е и метафора за нашата слепота, която проявяваме по отношение на душата си, живеейки с илюзията, че Егото е единствената ни форма на проявление. А това е измамно! И тогава идва честността към нас самите – едно от най-тежките изпитания в живота. А Гласовете, които обитават ТЪМНОТО, са онези отхвърлени по една или друга причина части от нас, които не желаем да видим. Те са истински, живи и имат нужда от внимание. Когато не им го дадем, намират начин сами да си го вземат и колкото повече ги отбягваме, толкова повече ни заставят да се занимаваме с тях в живота си под една или друга форма. Всеки от седемте гласа в романа е характер, обозначен метафорично с етикет, който до голяма степен сюблимира неговата характерология – Гневният, Изстрадалата, Смелата, Лъжкинята… В многогласа на тези вокали, в тяхното съчетание е проектиран и многогласът на личността.

ВИЗИТКА

По образование Неда Зарева е бакалавър по психология и доктор в областта на когнитивна наука. Паралелно с това тя е сертифициран професионален коуч към Erickson International, сертифициран практик по емоционална интелигентност към Genos International. Неда също е част от списъка на сертифицираните медиатори към Министеството на правосъдието.

Нейното професионално поприще е свързано с изпълнението на ръководни роли в областта на човешките ресурси в международни корпорации, а последните няколко години е активна предимно като бизнес консултант.

Автор е на научни статии в областта на когнитивна наука и на две художествени книги. Тя също е създател и водещ на множество къстамизирани обучения за управление и лидерство.

Непосредствено след това тя решава да смени научното поприще с по-практическа дейност и навлиза в полето на бизнеса. Натрупва повече от 13 години опит на ръководни позиции в сферите на мениджмънта и човешките ресурси в глобални международни компании, като работи основно в три бизнес сектора – търговски, производствен и медиен. Има също над 5 години опит като консултант, като основно разработва и внедрява системи за управление на хора, процеси и проекти; прави дизайните и провежда редица практически обучения на мениджъри от висше и средно ръководно ниво.

В личен аспект тя е силно екстремна личност, обиколила на мотор България и части от света, скачала с парапланер, преживяла редица рафтинг приключения, ентусиазиран скиор, ездач на коне и офроуд състезател с няколко извоювани купи. Съзнателно е умирала четири пъти с помощта на будистката практика пхова и силно се интересува от редица други (източни и западни) духовни и езотерични познания.

Майка е на три момчета.