Patricia Pérez Ruano

Patricia Pérez Ruano

Патрисия Перес Руано

Докторант в специалност Студентско психологическо развитие и здраве в Университет Da Coruña (Испания)

Родена е в Луго, където завършва консерваторията си по пиано. Тя също така е завършила музикология в Университет Complutense de Madrid (Испания) и е завършила една Еразъм година в Университет of Southampton (Обединеното кралство).

В момента тя е учител по музика в католическа гимназия и нейната област на изследване за нейната докторска степен се фокусира върху това как музиката помага на тийнейджърите да развият своята емоционална интелигентност.

Нейната област на обучение е фокусирана върху емоционалната интелигентност. Завършила е различни курсове като Наука за благосъстоянието (Университет на Йейл), Управление на емоциите във времена на несигурност и стрес (Център за емоционална интелигентност на Йейл) и Сертификационното ниво 1 EI Основи и ниво 2 EI Professional, преподавани от Джон Пелитери от ISEI.

Тя получава наградата Woman Explorer от Santander Universidades за Minuetty, Програма за хуманизиране на болница чрез интегративна музика на живо, стимулираща социално-емоционалната ситуация на хоспитализираните пациенти и техните семейства.