Проект 2020-2021

Проект 2020/2021 „Емоциите на таланта- иновация за бизнес успех“

Емоционалната интелигентност е тема, която буди интерес сред широката аудтория през последните десетилетия. Във времена на интензивна промяна, техническа революция и епидемична обстановка, обществото ни е изправено пред множество емоции, стрес и така нареченото професионално прегаряне. Работата с емоциите, тяхното осъзнаване, управление и интегриране на знанието и информацията, която носят е актуална посока на търсене на решения и развитие. Все повече организации се обръщат към важността на емоционалната интелигентност за по-високото представяне на служителите и екипите си. Емоционално интелигентните лидери, които умеят да управляват собствените си емоции и тези на своите последователи, извеждат екипите и компаниите на предни позиции. Емоционално интелигентният служител увеличава многократно своята ефективност и устойчивост, и намира по-креативни начини за справяне със стреса и реализиране на потенциала – своя и на своята компания.

Иноваторски подход в образователната система е въвеждането на програми за развитие на емоционалната интелигентност. В училищата, младежите могат чрез подходящи обучителни програми да се запознаят със своите емоции, да ги назоват, да ги разберат и да получат знание за начините на тяхното управление. Ако нашето общество вложи усилията си да въведе емоционално интелигентен подход към решаването на сложни житейски ситуации, това ще  помогне на младите хора да са по-самостоятелни и силно осъзнати за своите силни и слаби страни, готови да пристъпят в живота с увереност и дадат най-доброто от себе си за реализиране на личния си потенциал. Подобен подход възпитава учениците в лидерство и стимулира към високи постижения.

Във времена на криза с намирането на качествени кандидати за работа, привличането на талантливи ученици към бизнеса и интегрирането им в стажантски програми, става все по актуално. Бизнесът обръща все по-голямо внимание на това да подготви бъдещи служители преди завършване на средно образование. Това е силен проактивен подход, който намира дългосрочно и трайно решение за кариерно развитие на младите хора в България.

„Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност“ стартира Проект 2020 на тема „ЕМОЦИИТЕ НА ТАЛАНТА – ИНОВАЦИЯ ЗА БИЗНЕС УСПЕХ“. Мотивирани да подготвим талантливи ученици за конкурентна бизнес среда, създадохме авторска програма за развитие на емоционалната интелигентност за ученици от 11 клас /Свидетелство № 9046 за регистрация на промишлен дизайн към Патентно ведомство на Р България/.

Пилотният 8 – месечен проект се реализира през учебната 2020/2021 г с талантливи ученици от 11 клас от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, успешно представили се на републикански и международни състезания в областта на STEM образованието. Учениците бяха привлечени от възможността да опознаят своите емоции и да развият в себе си увереност и устойчивост на успешни лидери. В края на обучението споделиха своите лични осъзнавания и изразиха вълнение от предстоящата си среща с бизнеса.

Във финалната фаза на проекта и обучението по емоционална интелигентност, предстои учениците да представят пред жури от бизнес предприемачи и работодатели, свой иновативен идеен проект, да участват в конкурс и да спечелят стипендия за своето образование във висше учебно заведение в България или право на стаж при желан от тях работодател. Всеки от тях разработва проект в предпочитана област на техния талант – математика, химия, физика, биология, IT технологии. Приложимостта на проекта трябва да демонстрира иновативност, креативност и ефективност в конкретна бизнес среда.

При подготовката на финалния проект за бизнес успех, всеки  ученик прилага придобитите по време на обучението знания по емоционална интелигентност, а при самото представяне ще сподели кои процеси, умения в областта на емоционалната интелигентност, както и личностни качества са допринесли за реализиране на неговата идея.

Партньорството на бизнес работодатели в крайната конкурсна фаза на Проект 2020 на Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност е от ключово значение за нас и за нашите млади участници. Тече процедура по избор на бизнес партньори, които да участват в жури в етапа на конкурса за избор на най-бизнес актуален идеен проект.

Каним всички Вас на 18.05 от 19ч. в София Хотел Балкан, зала Средец – бизнес лидери, предприемачи, работодатели, да се включите. Това е възможност да се запознаете с талантливи и успешни ученици, и техните постижения!

Убедени сме, че сред тях ще откриете своя бъдещ лидер или мениджър, да му подадете ръка в неговото професионално израстване и да бъдете част от развитието му.

Почти всички ученици, завършили математическата гимназия, продължават обучението си в престижни университети в чужбина. Нашата цел с този проект е да им покажем, че бизнесът в България има нужда от техния талант и умения. Искаме да им дадем възможност да продължат да се обучават в български университети и да останат да работят в бизнес компании на територията на България. Подаваме ръка за дългосрочно партньорство, което носи потенциала на промяна на бизнес средата в нашата страна.

След успешното провеждане на пилотния проект имаме амбицията да мултиплицираме проекта и в други училища. Знанието за емоциите от ранна възраст развива силно общество от самостоятелни личности, носещи в себе си устойчивост и адаптивност. Смятаме, че България има нужда да задържи и да подкрепи своите ученици в прехода от училище към успешна кариера. Убедени сме, че партньорството между училище и бизнес, ще е полезно за цялото ни общество.

 

Авторската ни програма по емоционална интелигентност е адаптирана и за бизнес лидери в бизнес среда. Времето за промяна изисква от нас лидерски качества и умения за управление на себе си и собствените ни емоции. Емоционалната интелигентност в бизнес среда е важна за повишаване на продуктивността и създаването на култура на разбирателство и балансирано общуване.

Фондация за развитие на емоционалната интелигентност е и център за образование и обучение, развитие на лидерски и управленски компетентности, обмяна на информация и опит в областта на емоционалната интелигентност. Обучителната ни дейност спомага за развитие на компетентности в областта на емоции и емоционални състояния, емоционална интелигентност и емоционална зрялост. Екипът ни от експерти ефективно предоставя обществени и корпоративни услуги като обучения, програми и проекти за развитие на човешкия капитал, лидерство и мениджмънт в различни професионални сфери. Чрез своята дейност, експертите от Фондацията се стремят да допринасят за баланс в живота, на психично и физическо здраве, и на успешни лични и професионални взаимоотношения.

Възприемаме работата си като кауза, която помага за развитие на личностно и организационно ниво. Познаваме силата на знанието, приложено на практика и предлагаме потенциал за израстване. „Фондация за развитие на емоционалната интелигентност“ е създадена, за да бъде партньор на всеки, който иска да израства, на общности от професионалисти, които искат да разпространяват знанието за емоциите и на бизнес лидерите, ангажирани да управляват, чрез емоционално интелигентен подход!

Каузата ни за партньорство ще задържи талантливите хора в България!

Бъдете с нас!

Ще се радваме да Ви посрещнем на благотворителната вечеря с кауза

на 18.05.2021 от 19 ч. в София Хотел Балкан

  Площад Света Неделя, №5

Моля, резервирайте вашето място

преди 14.05.2021

Телефон за резервации и записване: 0888 877 600

 

Партньори на събитието са:

Връзка с нас за спонсорство и подкрепа:

Адрес: София, ул. Цар Асен, 29, ет. 5, Тел.: 0884 670 613,  

e-mail: office@foundation-ei.com